Actie ondernemen

Actie ondernemen

De schommelingen in je bloedsuikerspiegel aanpakken

Zoals je wellicht al weet, worden de streefwaarden voor je bloedsuikerspiegel en HbA1c door je arts bepaald op basis van je diabetes, leeftijd en je algehele gezondheid. Het bijhouden van een dagelijks overzicht van je bloedsuikerspiegel kan je helpen om te weten of je binnen of buiten je streefwaarden blijft.

Ervaar je vaak veranderingen in je bloedsuikerspiegel? Dan raden we je aan eens een dagelijks overzicht bij te houden van wat je die dag hebt gegeten en de activiteiten die je hebt gedaan. Dit helpt jou en je arts te begrijpen wat de oorzaak kan zijn van de veranderingen. Vraag je arts om advies over wanneer je het best je bloedsuikerspiegel meet.

Onderneem actie, vul de checklist in

Het is belangrijk te onthouden dat je niet alleen bent. Als je leeft met diabetes, is het raadzaam dat je je bloedsuikerspiegel met je arts bespreekt.

Je kan onze diabeteschecklist gebruiken om je te helpen de schommelingen in je bloedsuikerspiegel te bekijken.

Praat met je arts

Als je vaak wijzigingen in je bloedsuikerspiegel hebt die buiten het bereik vallen van wat je wilt, neem dan het heft in handen en praat met je behandelaar. Onthoud dat je een stap in de goede richting hebt genomen door meer informatie te zoeken om de schommelingen in je bloedsuikerspiegel te begrijpen.

Gebruik onze gespreksgids om je opties te bespreken met je behandelaar. Hij of zij kan je veranderingen aanraden die kunnen helpen.